Over Odette

Mijn naam is Odette Verhoef en ik ben ruim 20 jaar werkzaam geweest als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Tijdens mijn opleiding ontstond de interesse voor het begeleiden van kinderen waarbij het leren juist níet vanzelf gaat. Na mijn PABO-diploma heb ik dan ook meteen de 3-jarige opleiding voor Remedial Teacher / Intern Begeleider afgerond als specialisatie.

De opgedane kennis en vaardigheden m.b.t. leerproblemen, heb ik vaak ingezet tijdens het lesgeven en het opstellen en uitvoeren van hulpplannen in de groep. De laatste jaren heb ik veel ervaring opgedaan als Remedial Teacher / Intern Begeleider, heb ik een Plusgroep begeleid en Nieuwkomers ondersteund bij het leren van de Nederlandse taal.

Op dit moment werk ik al weer een aantal jaar als Remedial Teacher en Mindfulness Kindertrainer.

Omdat ik het belangrijk vind dat kinderen met plezier naar school gaan, zich veilig voelen, en goed tot ontwikkeling kunnen komen, wil ik hen daarbij graag de hulp en aandacht geven die ze nodig hebben. Dit deed ik als groepsleerkracht, en nu dus als RT-leerkracht op school en in mijn praktijk voor Remedial Teaching; FoRTe. De term forte komt uit de muziekwereld en betekent sterk, krachtig spelen. Ook zie je het woord fort hierin. Een fort heeft een sterk fundament en dus een stevige basis. Een fundament wordt zorgvuldig gebouwd. Vandaar de blokken in het logo. De letters RT staan op de krachtige brug.

Helpen bij het leren is wat ik het liefst doe. Het is voor mij een uitdaging om kinderen zó te begeleiden, dat ze zelf ontdekken waar ze sterk in zijn, waar hun kracht ligt. Vanuit deze kracht kunnen we de zwakkere punten sterk maken en bouw ik met hen aan een stevige basis, waardoor ze op school verder kunnen.

Door af te stemmen op de onderwijsbehoeften van het kind en te werken aan de basisvaardigheden, kan het kind succeservaringen op doen, waardoor het zelfvertrouwen groeit en het kind (weer) met plezier naar school gaat.

Recent gevolgde cursussen

  • 2022 Gecertificeerd Student RMTi (reflexintegratie) Level 1 & 2 (Breincentrum)
  • 2021 Gediplomeerd Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist (Breincentrum)
  • 2018 Gecertificeerd JaMaRa Rekencoach (CNLS / Opleidingscentrum Breincentrum)
  • 2018 Gecertificeerd Kindertrainer Methode Eline Snel ‘Aandacht werkt!’ (Academie voor Mindful Teaching)
  • 2017 Gecertificeerd leerkracht ‘Met sprongen vooruit’ groep 5 en 6 (Menne Instituut)
  • 2016 Gecertificeerd trainer ‘Leren Leren Methode’ (Instituut Kind in Beeld)
  • 2016 Gecertificeerd Coördinator Meer- en Hoogbegaafdheid (ECLG Leerlingenzorg)

Gecertificeerd JaMaRa Rekencoach (CNLS / Opleidingscentrum Breincentrum)

Gecertificeerd Kindertrainer Methode Eline Snel ‘Aandacht werkt!’ (Academie voor Mindful Teaching)


Gecertificeerd leerkracht ‘Met sprongen vooruit’ groep 5 en 6 (Menne Instituut)


Gecertificeerd trainer ‘Leren Leren Methode’ (Instituut Kind in Beeld)


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Of wil je advies? Zowel ouders als scholen nodig ik van harte uit vrijblijvend contact op te nemen om kennis te maken. We bespreken de situatie en ik laat je weten of en op welke manier ik je kind zou kunnen helpen.

Neem contact met mij op

  • Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer 15 minuten
  • Ik bel of mail binnen 2 werkdagen terug