Ervaringen

Ik snap nu dingen veel beter

Ik heb mijn dochter aangemeld bij FoRTe i.v.m. moeite met rekenen. Zeer fijne ervaring. Odette heeft structuur aangebracht. S. heeft nu een systeem dat ze toe kan passen. Zij is echt gegroeid. Odette is gedreven om je kind te helpen. Dat vind ik geweldig!

- Moeder van een meisje in groep 8

De oefeningen vond ze soms best saai… ;)

De training ‘Aandacht werkt!’ was voor onze dochter zéker geslaagd. Ze vond het fijn om met Odette de oefeningen te doen. We merken aan haar dat ze zich beter kan concentreren en makkelijker rust vindt. Ook haar zelfvertrouwen is vergroot.

- Moeder van L.

Fijn, iemand die naast hem staat, hem hoort, ziet en steunt.

We hebben dit begeleidingstraject als heel fijn ervaren; iemand die net als ik naast hem staat, hem hoort, ziet en steunt. Hij heeft meer bewustzijn gekregen van wie hij is en wat hij kan. De thuisoefeningen waren leuk om samen te doen. Ik merk dat hij bijna zonder weerstand en zonder ontploffen zijn huiswerk maakt, rustiger lijkt te kunnen werken. Hij schat in wanneer hij iets niet aankan en wil dan perse rust, stelliger daarin. Ik ben dankbaar voor wat je hem gegeven hebt; samen een periode opgelopen, stabiel aanwezig, 1 op 1, je rust en zijn, het heeft hem allemaal goed gedaan!

- Moeder van jongen in groep 8

Geweldig! hoe ze iets uitlegt

Ik vond rekenen eerst erg lastig en dankzij u weet ik veel meer! U kon duidelijk uitleg geven en het makkelijker voor mij maken. Ik kan grote deelsommen sneller uitrekenen. En de kleuren bij verhaaltjessommen helpen echt. Ik heb meer vertrouwen in mezelf gekregen. Mijn doelen zijn bereikt. Rekenen is een stuk leuker.

- RQ, 11 jaar

Begeleiding op maat

Het werken met de methodiek van ‘JaMaRa rekenen’ doet een beroep op meerdere zintuigen en zorgt er daardoor voor dat getalbeelden beter inslijpen. De begeleiding van en samenwerking met Odette verloopt plezierig en is op maat voor leerling, ouders en leerkracht!

- Intern Begeleider ‘De Tamboerijn’ Gorinchem

RT-Specialist

Aan Odette merk je gewoon dat ze een RT-opleiding heeft en jaren ervaring voor de klas. Ze heeft in korte tijd een goede relatie met P. opgebouwd, waardoor P. graag naar de RT-lessen ging.

- Moeder van meisje uit groep 7

Onze dochter staat meer in haar kracht

Onze dochter (10 jaar) heeft de training ‘Aandacht werkt!’ als heel fijn ervaren. Ze had een goede klik met Odette en alle oefeningen hielpen haar om beter te kunnen concentreren en rustig te worden. Wij merken dat ze steeds meer in haar kracht komt te staan. Ik zie meer zelfvertrouwen en ook is ze minder dromerig. Fijn bedankt!

- Mevr. J. V. uit Sleeuwijk

Veel meer overzicht

Dank je wel voor je hulp voor Lotte (groep 7). Samen met jou heeft ze overzicht gekregen in de spellingregels. Wij merken dat ze nu meer vertrouwen heeft tijdens de spellingles. De moeilijke spellingregels kan ze nu toepassen en ze hoeft bijna niet meer bij de meester te komen voor extra hulp. Lotte en wij zijn hier heel blij mee!

- Mevr. v. W. (moeder van een hoogbegaafde leerling)

Stilzitten als een kikker

Onze zoon had veel moeite met concentreren op school en kon ’s avonds moeilijk in slaap komen van de drukte overdag. Nu heeft hij geleerd hoe hij door middel van op zijn ademhaling te letten, rust kan krijgen in zijn lijf.

- Sleeuwijk, 8 jaar

Leerkrachtondersteuning geeft rust

Als iemand speciaal tijd heeft voor M. geeft mij dat rust. Hij krijgt de aandacht en oefening die hij nodig heeft op een gestructureerde manier. De hulp aan M. was eerst incidenteel. Wat zeker minder resultaat heeft. Het is voor een leerkracht echt fijn als zo’n stukje specifieke begeleiding door iemand gedaan kan worden.

- Saskia

Een goede start dankzij jouw NT2 begeleiding

Ik was heel blij dat jij R. vanaf de start begeleidde, zeker omdat ik geen ervaring heb met NT2 en op dat moment niet de tijd had (o.a. vanwege de groepsgrootte) om me daar in te verdiepen. Jij had korte lijnen met ons, maakte de plannen, zorgde voor de materialen, had gesprekken met RT/IB, ons en ouders. Je hebt R. een hele goede start gegeven en de samenwerking met mij/ons was heel goed! Wij hebben er ook veel van geleerd en kunnen nu op de juiste wijze verder met het begeleiden van R. in onze groep. Ze kan door die intensieve goede startperiode bij ons prima meedraaien in de klas!

- Carina, groep 4 en 5

Waardevolle handvatten

‘Stilzitten als een kikker’ heeft T. (7 jaar) ervaren als leuke lessen. Wij als ouders vonden het waardevolle handvatten om rust te creëren in het drukke dagelijkse leven.

- Paulien

Fijne samenwerking

Door de komst van NT2-leerlingen bij ons op school, zijn we in gesprek gegaan met Odette. Zij wilde heel graag de begeleiding voor deze leerlingen op zich nemen. Zo heeft zij 1,5 jaar meerdere NT2-leerlingen uit verschillende groepen extra reken- en taalondersteuning geboden, zowel binnen als buiten de klas. Elke leerling wist zij planmatig een stapje verder te brengen in haar/zijn ontwikkeling. Odette staat open voor overleg met externe deskundigen en ook overlegt ze op een adequate manier met de betrokken leerkrachten en IB-er. Ik heb de samenwerking als heel fijn ervaren.

- Mevr. C.vd.B, Intern Begeleider PCB ‘de Regenboog’ Nieuwendijk

Leesbegeleiding op school

Ik ben je heel erg dankbaar voor je leeshulp in het afgelopen half jaar, super fijn! De kinderen vonden het leuk, ik liet ze met alle vertrouwen met je meegaan, je was betrokken en ik wil je daarom bedanken voor je inzet!

- Juf Janneke, groep 4a

Met meer zelfvertrouwen naar het VO

Hartelijk dank voor de ondersteuning van onze dochter. In verband met haar Dyslexie had ze op school een behoorlijke leerachterstand en daardoor ook een deuk in haar zelfvertrouwen opgelopen. Door jouw begeleiding heeft ze haar leerachterstand grotendeels weg kunnen werken en heeft de zoektocht naar haar leerstrategie ook veel winst opgeleverd.
Dit alles heeft haar doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen vergroot. Nu ze op het Voortgezet Onderwijs zit maakt ze dankbaar gebruik van de verschillende leerstrategieën die ze geleerd en uitgeprobeerd heeft. Bedankt voor jouw hulp!

- Fam. de Jong

Enthousiast en deskundig

Odette heeft de bouwstenen aangeleverd voor ons protocol Meer- en Hoogbegaafdheid. In het schooljaar 2016-2017 heeft zij bij ons op school de begeleiding verzorgd van de leerlingen in de Projectgroepen (groep 5/6 en 7/8). Diverse onderwerpen en vaardigheden kwamen hierbij aan de orde: o.a. lessen filosofie; drama; aandacht- en concentratielessen; het doen van proefjes; ontwerpopdrachten; mindmappen. De leerlingen waren betrokken en enthousiast. Odette heeft bovenstaande naar onze volle tevredenheid gedaan met heel veel enthousiasme en deskundigheid.

- Mevr. B.v.B, Intern Begeleider PCB ‘de Regenboog’ Nieuwendijk

Toevoegende waarde

Dat jij eisen stelt aan zijn werk, vond hij in het begin erg onwennig. Volgens mij gaat hij het wel steeds meer waarderen. Meer eisen, betekent ook dat iemand aandacht voor jou en je werk heeft. Het doet ertoe wat je doet in de klas! Ik ben blij dat jij hem begeleidt. Het voegt echt iets moois toe!!

- Moeder van T., een hoogbegaafde leerling


Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kind?

Of wil je advies? Neem dan vrijblijvend contact op om kennis te maken. We bespreken jullie situatie en ik laat je weten of en op welke manier ik jouw kind zou kunnen helpen.

Neem contact met mij op

  • Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer 15 minuten
  • Ik bel of mail binnen 2 werkdagen terug