Scholen

RT praktijk FoRTe helpt scholen bij het realiseren van kwalitatief goed passend onderwijs voor elke leerling. De leerkracht ervaart hierdoor meer rust en werkplezier. De leerlingen gaan met meer plezier en vertrouwen in zichzelf naar school.

Het is mijn missie dat zoveel mogelijk kinderen tijdig de juiste begeleiding, aandacht en uitdaging bij het leren krijgen, zodat ze zich vanuit een sterke basis verder kunnen ontwikkelen.

RT praktijk FoRTe kan door basisscholen worden ingezet om individuele leerlingen, groepjes leerlingen en (beginnende) leerkrachten extra ondersteuning te bieden voor een korte of langere periode. Denk hierbij aan het versterken van de basisvaardigheden, het wegwerken van hiaten, NT2-begeleiding, Leren Leren, Pluswerkbegeleiding, Aandachttraining, Psychomotorische begeleiding, e.d..

Ook leerlingen die in aanmerking komen voor een Onderwijsarrangement kunnen door mij geholpen worden.

Graag kom ik naar uw school toe om de kinderen in hun vertrouwde omgeving te begeleiden en mee te denken met de groepsleerkracht over de best passende hulp.

Samen bouwen aan een sterkere basis.

RT Praktijk FoRTe biedt de volgende trainingen ook speciaal aan voor kleinere groepen op school:

‘Aandacht werkt!’ Methode Eline Snel

RT Praktijk FoRTe kan door Basisscholen worden ingezet om de 8-weekse training ‘Aandacht werkt!’ te geven aan kinderen in groep 3 t/m 8. De training kan schoolbreed ingezet worden of in één of meerdere groepen (max. 15 leerlingen per groep). Ook begeleiding aan een groepje leerlingen of een individuele leerling is mogelijk. De leerkracht krijgt tips en oefeningen voor in de klas.

‘Aandacht werkt!’ versterkt de basis van binnenuit, zodat kinderen tot rust kunnen komen, ontspannen kunnen gaan slapen en op zichzelf kunnen vertrouwen.

Klik hier voor algemene informatie over aandachttraining.

Mogelijke effecten van de training in de klas:
• Betere concentratie en leerprestaties
• Executieve functies nemen toe
• Innerlijke rust; gedrag verandert van binnenuit
• Onrust in de klas en de automatische reacties hierop nemen af
• Grenzen beter aanvoelen, meer vertrouwen
• Vriendelijkheid en respect t.o.v. jezelf en de ander nemen toe

Gedurende 8-10 weken worden de kinderen getraind in het ‘leren aandachtig zijn’. Ongeveer 45 minuten per week, op een vaste dag en tijd. Het is fijn als er op dezelfde dag ruimte is voor een eventuele verwerking van de les. De overige schooldagen besteedt de groepsleerkracht 10 minuten aan het ‘oefenen in aandacht’. De rest van het jaar volstaan 5 minuten aandacht per dag. Het advies is om de training na een half jaar te herhalen.

Elke les heeft een ander thema en bestaat uit:
• een stukje theorie met voorbeeldverhalen
• aandacht- en bewegingsoefeningen
• het uitwisselen van ervaringen
• spel, creativiteit
• 10-minuten oefeningen voor in de klas

Ouders kunnen hun kind thuis ondersteunen door het boekje ‘Stilzitten als een kikker’ aan te schaffen. Deze bevat een download code voor audio-oefeningen, die ook door de groepsleerkracht zijn te gebruiken in de klas.

Voor een oriëntatiegesprek, inzage in de materialen en prijsopgave kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Meer informatie voor scholen is ook te vinden op de site van de AMT.

‘LEREN LEREN Methode’

RT Praktijk FoRTe kan door Basisscholen worden ingezet om de 8-weekse training ‘LEREN LEREN Methode’ te geven aan kinderen in groep 5 t/m 8 (max. 10 leerlingen per groep). Ook begeleiding aan een individuele leerling is mogelijk.

De ‘LEREN LEREN Methode’ is een training voor kinderen van groep 5 t/m 8 in het Basisonderwijs (en studerende jeugd in het VO, MBO, HBO). In 8 lessen van 75 minuten leren de leerlingen sneller en beter leren met hun eigen talenten. Voor iedereen die wil LEREN LEREN.

Voor een oriëntatiegesprek, inzage in de materialen en prijsopgave kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Meer informatie is ook te vinden op de site van de LEREN LEREN Methode.

Over Odette Verhoef

Met plezier, bewuste aandacht en respect help ik jouw kind graag bij het creëren van overzicht en het bouwen van een stevig leerfundament.
Lees meer over mij

Agenda

2 oktober 2024
Start training ‘Aandacht werkt!’
6 t/m 8 jaar en 8 t/m 12 jaar

21 januari 2025
Start training ‘Aandacht werkt!’
6 t/m 8 jaar en 8 t/m 12 jaar

7 mei 2025
Start training ‘Aandacht werkt!’
6 t/m 8 jaar en 8 t/m 12 jaar

Lees meer over


Interessante artikelen


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Of wil je advies? Zowel ouders als scholen nodig ik van harte uit vrijblijvend contact op te nemen om kennis te maken. We bespreken de situatie en ik laat je weten of en op welke manier ik je kind zou kunnen helpen.

Neem contact met mij op

  • Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer 15 minuten
  • Ik bel of mail binnen 2 werkdagen terug